Beekbergen droogt ZVV ’56 af: 7-0

By | 31 januari 2016

Beekbergen schoot zondagmiddag flink uit z’n slof in de derby tegen ZVV ’56. In de gestaag neerdalende Beekbergense regen hielden de gasten uit Zevenhuizen het alles behalve droog. Na een zuinige 1-0 bij rust regende het na de hervatting plotseling ook doelpunten: 7-0.

Pas in de tweede helft kon het telraam tevoorschijn worden gehaald. ZVV-grensrechter Jan van de Liende voorkwam aanvankelijk de 2-0 nog door bij een zuivere Beekbergense treffer de vlag omhoog te steken wegens vermeend buitenspel. Dit signaal werd door de scheidsrechter gehonoreerd. Toen de Beekbergenaren bij de eerstvolgende aanval alsnog mochten juichen, was er geen houden meer aan.

Jordy Bouwmeester, vervanger van de geschorste Leroy de Boer in het ZVV-doel, voorkwam met enkele prima safes zowaar erger. Onder toeziend oog van vader en oud-Beekbergen trainer Henk luisterde A-junior Nick ten Hove zijn debuut in Beekbergen 1 op met een doelpunt.