Robur et Velocitas beter, WSV trefzekerder: 5-2

By | 30 april 2017

Voetbal is een sport waarbij na 90 minuten niet altijd de beste ploeg als winnaar het strijdperk verlaat. De Apeldoornse derby in de tweede klasse J bewees zondagmiddag maar weer eens hoe raar een bal soms kan rollen. Robur et Velocitas dicteerde op de Voorwaarts het spel, op basis van individuele klasse behaalde thuisploeg WSV een ruime 5-2 zege .

Zo gek veel kansen kreeg WSV niet eens. Zelden zal het rendement dit seizoen hoger zijn geweest. Bij WSV’s eerste de beste doelpoging na veertien minuten gaf Moreno Shoenmakers Richard Braam voor de eerste keer het nakijken. De bezoekers uit Kerschoten namen het heft na die tegengoal in handen, de afdeling doelpunten vertoonde evenwel haperingen. Ruststand: 1-0.

Na bijna een uur wedstrijd bracht een wissel aan WSV-kant de beslissende wending. Met het in de ploeg brengen van de niet geheel fitte Rachid Boughalab verrichtte het duo Klomp-Brouwer een gouden zet. Met zijn eerste balcontact prikte de invaller de 2-0 in de touwen.

In de 72e minuut kreeg Robur et Velocitas middels Olivier Bonenberg de aansluitingsgoal waar het recht op had. Vanaf de aftrap bracht opnieuw Boughalab het verschil al terug tot twee doelpunten. Met een heerlijke uithaal bracht Jan Lemmerman in de 81e minuut de spanning opnieuw terug. Schoenmakers met zijn tweede (88.) en Boughalab met zijn derde (blessuretijd) stelden in de slotminuten de overwinning voor WSV veilig.