AGOVV kroont zich tot ’s lands beste amateurclub

By | 22 juni 2017

Vandaag 15 jaar geleden

AGOVV voltooit in het seizoen 2001-2002 een uniek drieluik. Na het kampioenschap in de Hoofdklasse C en de zondagamateurtitel zetten trainer Peter Bosz en zijn mannen op 22 juni 2002 de kroon op het werk met het veroveren van de algehele landstitel bij de amateurs.

De uitwedstrijd bij ’s lands sterkste zaterdagclub Huizen eindigt in een 1-1 gelijkspel. Voor meer dan 4.000 toeschouwers op sportpark Berg en Bos winnen de Blauwen de thuiswedstrijd met 2-1. Als succesvolle afsluiting van een lang en bewogen seizoen kan de vlag in top.

Doelpunten van Guido Janssen en aanvoerder Hendrie Krüzen zetten de thuisploeg in de beslissende wedstrijd op het winnende spoor. In de slotfase wordt het nog even billenknijpen voor de Apeldoorners. Keeper Stanley Menzo laat zich provoceren en geeft Witteman een kopstoot. Rood! Met de niet geheel afgetrainde keeperstrainer Gerard Brouwer tussen de palen moet het overgebleven tiental het laatste kwartier doorstaan. De tegentreffer van Gootjes valt te laat om het feest te verpesten.

22 juni 2002 Apeldoorn

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *