Een warm welkom in het stadion van EURO2004

By | 26 juni 2017

Vandaag 13 jaar geleden

Het leven van een voetbaltoerist valt niet altijd mee. Om quasi last minute een kaartje toegewezen te krijgen voor een kwartfinalewedstrijd op het EK in Portugal is één, om vervolgens de speelstad te bereiken kan weer een heel ander verhaal zijn.

Plannen is namelijk nogal lastig wanneer bij het boeken van een vliegticket niet bekend is in welke cidade Portugesa de wedstrijd die ik ga bezoeken gespeeld wordt. Afhankelijk van de eindklassering in de groep gaat het Nederlands elftal of naar Porto of naar de Algarve, zoveel is bekend. Met een voortijdige uitschakeling houd ik maar geen rekening…

Tsja, wat doe je in zo’n geval? Ik vlieg maar naar Madrid, boek online een huurauto en rijd vanaf vliegveld Barajas naar de plek van bestemming. Bij aankomst in de Spaanse hoofdstad weet ik inmiddels dat Nederland – Zweden gespeeld gaat worden in Faro-Loulé. In het Estádio Algarve. Een ritje van bijna 750 kilometer heen. En 750 kilometer terug.

Vrijdagmiddag aankomst. Auto ophalen bij Europcar. Meteen in de file terecht komen. Maar na enig oponthoud kan ik uiteindelijk koers zetten in zuidwestelijke richting. Tussen Cordoba en Sevilla, zo’n 450 kilometer verder, vind ik het welletjes. Voor zonsondergang vind ik ergens langs de Autopista een plekje om te overnachten. In een plaatsje genaamd Écija.

De volgende ochtend vervolg ik de reis. Na zo’n 200 kilometer passeer ik de grens met Portugal. Een groene boog boven het asfalt bereidt de bezoekers van EURO2004 een warm welkom: Welcome to the stadium of Europe.

26 juni 2004 Spaans-Portugese grens

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *