Kolder zes keer trefzeker tegen amateurs Terwolde

By | 29 juni 2017

Vandaag 4 jaar geleden

Het lijkt alweer een eeuwigheid geleden. De ouverture van Go Ahead Eagles in de voorbereiding op het seizoen 2013-2014 in Terwolde. De kersverse eredivisionist luistert het debuut van Foeke Booy als trainer op met een 14-0 overwinning tegen de plaatselijke amateurs.

De A-keus schiet er in de eerste 45 minuten al tien in. Met name Marnix Kolder heeft er zin in. De oude meester is liefst zes keer trefzeker. De B-keus bewijst na rust dat het klasseverschil van de reserves met de beoogde basisspelers behoorlijk is.

Het grote verloop van spelers valt op. Van de spelers die die zaterdag namens Go Ahead Eagles binnen de lijnen komen staat Xandro Schenk vier jaar later als enige nog altijd in Deventer onder contract. Toppers in spé als Pot, Ter Mate, Gerritsen Mulkes, Kavak, Krijns, Oostinjen, Philips, De Ruiter, Schroyen en Spanjaard hebben het in de Adelaarshorst nooit helemaal waar kunnen maken, mag ik wel zeggen.

De op proef zijnde Jurjan Wouda kan zijn kwaliteiten nauwelijks onder bewijs stellen. De keeper van jong Heerenveen hoeft namelijk nauwelijks ballen tegen te houden.

29 juni 2013 Terwolde

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *