AGOVV – Real Madrid: John Slijkhuis vs Camacho

By | 31 juli 2017

Vandaag 29 jaar geleden

AGOVV tegen Real Madrid. Ik durf er niet aan te denken aan wat zó’n affiche vandaag de dag zou losmaken. In het denkbeeldige geval dat Cristiano Ronaldo voet zou zetten in het territorium van de buurtmaffia, laten de wijkraadopperhoofden ongetwijfeld meteen hun vrouwen en dochters evacueren…

Negenentwintig jaar geleden is het gelukkig nog fijn wonen in de buurt. Bewoners van Apeldoorn-West worden destijds niet geteisterd door beroepsklagers. Die verpesten dan elders nog het woongenot van anderen met hun aanhoudende muggenzifterij.

Zesendertig dagen nadat het Nederlands elftal in München Europees kampioen is geworden, beleeft Apeldoorn een geheel eigen voetbalfeest. Meer dan 8.000 toeschouwers vergapen zich op een volgelopen sportpark Berg en Bos aan het koninklijke bezoek vanuit de Spaanse hoofdstad.

Johnnie Slijkhuis shuffelend langs het fameuze scheermes Camacho. Roeltje Rouwenhorst geschaduwd door Manuel Sanchis. De jeugdige Patrick Patty die de Spaanse dirigent Ricardo Gallego qua sierlijkheid evenaart. Een van het Duitse TuS Marialinden 1946 e.V. aangetrokken Staubsauger luisterend naar de naam Schefczyk die de dure Madrileense vedetten hinderlijk voor de voeten loopt…

Fantastische herinneringen. Zó maken we het tegenwoordig helaas niet meer mee bij ons in het dorp.

31 juli 1988 Apeldoorn

 

Een gedachte over “AGOVV – Real Madrid: John Slijkhuis vs Camacho

  1. Jan ten Hove

    Tijden veranderen,maar niet altijd ten goede. Wat een happening was dat en zonder wanklanken. En zo waren er meer op Berg en Bos. Nostalgie noemen we dat geloof ik.
    Maar bijzonder leuk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *