Vinnie Jones neemt tijd voor handtekeningenjagers

By | 25 augustus 2017

Vandaag 27 jaar geleden

Leeds United keert in het seizoen 1990-1991 na een afwezigheid van acht jaar terug op het hoogste niveau. Als The Peacocks hun rentree maken met een uitbeurt bij Everton, smaak ik het genoegen om dat in Goodison Park te mogen meebeleven.

Everton en Leeds United. Twee illustere namen in het Engelse voetbal. Ondanks het lange verblijf van de bezoekers in de tweede divisie een wedstrijd die het predicaat topper verdient. Al gebeurt dat 27 jaar geleden nog gewoon in de Barclays League Division One. De miljoenen-business met de naam Premier League bestaat destijds nog niet.

Aan zestien nieuwe aankopen heeft de promovendus uit Leeds die zomer een totaalbedrag van 3.665.000 Pond gespendeerd. Voor zijn duurste aankoop telt manager Howard Wilkinson 650.000 Pond neer. Voor Vinnie Jones, one of football’s hard men uit die dagen. Het voormalige boegbeeld van de Crazy Gang van Wimbledon schopt het later in zijn carrière zelfs tot het nationale elftal van Wales en acteur in B-films.

Sterallures zijn de star signing van Leeds United vreemd. Na afloop van het door de ploeg uit Yorkshire verrassend met 2-3 gewonnen duel neemt Jones bij de spelersbus alle tijd voor de handtekeningenjagers. In mijn programmaboekje scoor ik er ook één. Collectors item!

Tegenwoordig leggen clubs uit de Premier League zonder blikken of blozen dertig- of veertigmiljoen Pond op tafel voor gemankeerde verdedigers van het kaliber Vinny Jones. Marktwerking heet zoiets, geloof ik. In 1990 is die markt nog niet op hol geslagen en begeven de vedetten zich nog gewoon tussen het volk.

25 augustus 1990 Liverpool

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *