Aftrap in Estadi RCD Espanyol om elf uur ’s avonds

By | 30 augustus 2017

Vandaag 3 jaar geleden

Barcelona heeft voor voetballiefhebbers en groundhoppers meer in huis dan alleen Messi. Met een beetje meeval is het soms zelfs mogelijk aanwezig te zijn bij twee wedstrijden op één avond. Drie jaar geleden neem ik de proef op de som: eerst een kijkje bij Barça B, daarna linea recta verder naar Espanyol.

De derby in de Liga Adelante tussen FC Barcelona B en CE Sabadell kent met 19.00 uur nog een enigszins fatsoenlijk aanvangstijdstip. Rond de klok van negenen begeef ik me na afloop van de wedstrijd in het Mini Estadi (eindstand 3-1) richting metro om de reis en de voetbalavond te vervolgen. Lijn 5. Van Collblanc naar Cornellà Centre, het eindstation. Zes haltes.

Een kwartiertje te voet naar het Estadi RCD Espanyol. Voorafgaand aan partido numero dos in het aangrenzende Centre Comercial Splau bij de KFC vlug wat kippigs naar binnen werken. Aansluitend met een volle maag mijn plekje zoeken in het inferieure gedeelte van de Corner Prat-tribune.

Het wordt een latertje: Espanyol tegen Sevilla FC begint om klokslag 23.00 uur! Dat zijn nog eens aanvangstijden. Een nachtvoorstelling. Met het laatste fluitsignaal ’s nachts rond de klok van één uur . Echt, het wordt steeds gekker om de tv-stations te pleasen. En dan vinden ze het nog gek ook dat de tribunes in Cornellà-El Prat zelden volstromen.

30 augustus 2014 Barcelona

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *