Hemel huilt vreugdetranen bij eerste Eagles-zege

By | 29 september 2017

Zelfs de hemel raakte er volledig van slag van toen het dan eindelijk dreigde te gebeuren… Bij het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Kooij plensden de vreugdetranen in stromen uit de hemel boven Deventer. Zevende speeldag Jupiler League: Go Ahead Eagles – Almere City 2-1.

Om nou meteen te denken dat het lek boven is in de Adelaarshorst, is voorbarig. Het was de 7.673 toeschouwers in Deventer vrijdagavond om het even. De broodnodige eerste competitiezege zorgt in elk geval voor minstens één week welkome rust aan de Vetkampstraat.

De eindstand was al halverwege bereikt. Waar zou Go Ahead Eagles zijn zonder Sam Hendriks? In de 27e minuut liet de clubtopscorer de roodgele supporters voor de eerste keer juichen toen hij op aangeven van Sjoerd Overgoor Almere-keeper Chiel Kramer het nakijken gaf. Op slag van rust rondde Hendriks goed voorbereidend werk van ‘Man of the Match’ Joey Suk af en scoorde voor de tweede keer, alweer zijn zesde goal van het seizoen.

Hoe Kevin Brands in de 40e minuut de tussentijdse 1-1 achter Sonny Stevens kopte, gaf ernstig te denken. Uit een corner van links mocht de voormalige Eagle de bal volledig ongehinderd op het hoofd nemen.