Ook Columbia te sterk voor hekkensluiter WSV

By | 15 oktober 2017

Vier wedstrijden, nul punten. Voor een titelkandidaat een wel erg magere start van het voetbalseizoen. Voor WSV na zondagmiddag de bittere realiteit in de tweede klasse J. Na de drie eerdere verliespartijen behield in de Apeldoornse derby ook Columbia de overhand tegen de rode lantaarndrager van de Voorwaarts.

De gasten van de Winkewijert namen al voor rust een comfortabele 0-2 voorsprong. Bij beide goals speelde Modou Nijang, afgelopen seizoen nog WSV’er, een belangrijke rol. De 0-1 na ruim een half uur scoorde Nijang zelf, bij het verdubbelen van de score op slag de rust was hij de aangever voor Barry de Jong.

Na de hervatting verkleinde WSV de achterstand weliswaar tot 1-2, dichterbij kwam het mede door prima keeperswerk van Leroy de Boer niet. Dat Columbia niet eerder munt sloeg uit de ruimte die het tijdens het aandringen van de thuisploeg kreeg, mocht het zichzelf aanrekenen. Wanneer Nijang in de tweede 45 minuten even secuur en onbaatzuchtig had gehandeld als voor de pauze, had WSV nooit tot in de blessuretijd mogen blijven hopen op z’n eerste competitiepunt.

Pas diep in de extra tijd maakte Danny Koorevaar, eveneens ex-WSV, aan alle onzekerheid een einde. De Columbiaan schoot de bal uit een na een al dan niet terugspeelbal gegeven vrije trap voor de allesbeslissende 1-3 in de touwen.