Schotse doedelzakshow op Monument op de Dam

By | 19 november 2017

Vandaag 14 jaar geleden

Vanwege de return voor de play-off tussen Schotland en Nederland voor de kwalificatie voor het EK 2004 krijgt Amsterdam een Schotse invasie te verwerken. Kaarten hebben de meesten niet, maar met duizenden tegelijk valt The Tartan Army de hoofdstad binnen.

Na de 1-0 overwinning op Hampden Park van vier dagen eerder hebben de Schotse voetbalfans alle vertrouwen in een goede afloop. Ze maken er één groot feest van. De Wallen zijn vast in Schotse hand. Hun kilts zijn zeer praktisch bij het bezoek aan de dames van lichte zeden. Ze hoeven hun geruite rokken alleen maar omhoog te tillen om hun doedelzakken te laten bespelen…

Op de Dam geeft een van de Schotten een wel heel bijzondere live show. Met doedelzak en al beklimt hij het Nationaal Monument om ten overstaan van honderden uitzinnige toeschouwers – Schotten én Nederlanders – een deuntje te spelen. De muzikant brengt The Flower of Scotland tot bloei in hartje Mokum.

Helaas voor alle doedelzakspelers en kiltdragers geeft later die avond in de Amsterdam ArenA het Nederlands elftal de toon aan. Met een weergaloze Wesley Sneijder in de hoofdrol blaast Oranje de sympathieke Schotten met 6-0 uit de parkeergarage en plaatst het zich voor de eindronde in Portugal.

19 november 2003 Amsterdam

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *