Eva Carneiro enige lichtpuntje op donkere avond

By | 25 november 2017

Vandaag 3 jaar geleden

De Champions League-ontmoeting tegen Chelsea in het seizoen 2014-2015 behoort tot de grootste afknappers van de in totaal 551 Schalke 04-wedstrijden die op mijn ‘presentielijst’ staan. Met liefst 0-5 houdt José Mourinho’s blauwe machine drie jaar geleden ongenadig huis Auf Schalke.

Voor zowel de treurende Schalke-fan als de neutrale toeschouwer vormt de aanwezigheid van Eva Carneiro op deze donkere avond in Gelsenkirchen als spaarzaam lichtpuntje. Het machteloze Schalke 04 valt als enige ten prooi aan de grillen van Mourinho. Chelsea’s charmante clubarts volgt pas negen maanden later.

Een maand eerder heeft het Schalke-bestuur Roberto di Matteo als opvolger aangesteld van Jens Keller. Onder leiding van de Italiaan heeft Chelsea nota bene in 2012 de Champions League veroverd. Een kwestie van ons kent ons. Wat trainers aangaat, heeft de königsblaue clubleiding er een handje van om keer op keer de verkeerde te benoemen. Di Matteo’s afbraakvoetbal  brengt weinig resultaat.

In de rust van het duel, als de teller op 0-3 staat, wissel ik nog enkele woorden met een Nederlandse oefenmeester wiens voetbalfilosofie haaks staat op die van di Matteo en zeker ook Mourinho. De Nederlander in kwestie, het huidige seizoen (nog) werkzaam bij een andere Duitse club, komt die avond met de selectie van Chelsea 3 uit Arnhem kijken hoe het eerste elftal er vanaf brengt.

25 november 2014 Gelsenkirchen

Een gedachte over “Eva Carneiro enige lichtpuntje op donkere avond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *