Oranje handbalsters halen flink uit tegen Israël

By | 29 november 2017

Vandaag 5 jaar geleden

Nederlanders hebben er een handje van om achter de fanfare aan te lopen. Het evenementenpubliek bij sportwedstrijden kent z’n gelijke niet in de wereld. Gezellig in de polonaise voor Max Verstappen, Michael van Gerwen of ‘onze’ Oranje Leeuwinnen. ‘We’ horen er helemaal bij!

Sinds ze een beetje presteren mogen ook de Nederlandse handbalvrouwen zich in een toenemende populariteit verheugen van de massa.

Vijf jaar geleden loopt het Oranje-legioen nog niet warm voor ‘onze’ handbalsters. Het kan natuurlijk te maken hebben met dat de WK-kwalificatieduels in Omnisport in Apeldoorn plaatsvinden, veel publiek komt er in er in elk geval niet op af.

De geringe publiek belangstelling weerhoudt het Nederlands handbalteam er niet van om Israël zonder mededogen over de knie te leggen. Tezamen met slechts een handjevol geïnteresseerden in een bijna leeg Apeldoorns sportpaleis zie ik Oranje met 47-20 uithalen.

In die goeie ouwe tijd scoort Estavana Polman nog vaker vanaf zeven meter dan in de bladen…

29 november 2012 Apeldoorn

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *