Het voorrecht van een Football Fan Card-houder

By | 30 november 2017

Vandaag 14 jaar geleden

Om het aanhoudende voetbalgeweld in hun land te beteugelen introduceren onze zuiderburen in 1999 de Football Fan Card. Zonder zo’n pasje komt vanaf dat moment niemand in België een voetbalstadion meer binnen.

Omdat ik weleens onze zuidgrens overwip om een bal te zien rollen, moet ik er ook aan geloven. Een uitstapje naar Belgisch Limburg brengt me in het bezit van een Fan Card van de K. St.-Truidense V.V. Na een bezoekje aan het secretariaat van ‘de Kanaries’ sta ik onder nummer 15012950 geregistreerd bij de Belgische voetbalbond en wie weet bij welke instanties nog meer…

Zo loont het zich veertien jaar geleden om 220 kilometer te rijden om ‘mijn’ STVV live in actie te zien tegen Cercle Brugge. Als Fan Card-houder kost het me geen enkele moeite een toegangskaartje te bemachtigen aan de kassa van de ‘Hel van Stayen’. Wel schrijft men met pen mijn naam op het entreebewijs. Het nut van deze administratieve handeling ontgaat mij. Het blijven Belgen, hè. Ondoorgrondelijk.

De wedstrijd is er eentje om gauw te vergeten. Het eindigt zoals het begint. Een bloedeloze 0-0. Maar samen met enkele duizenden mede Fan Card-houders geniet ik wel mooi het voorrecht getuige te zijn geweest van dit fantastische treurspel. Niet-Fan Card-houders kunnen mooi fluiten naar zo’n privilege.

30 november 2003 Sint-Truiden

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *