Kerstwandeling op het strand van Oostende

By | 26 december 2017

Vandaag 4 jaar geleden

Op Tweede Kerstdag een wandeling maken op het strand van Oostende. Het wijkt weer eens wat af van de gebruikelijke routine.

Aangezien de voetballers in de Belgische Jupiler Pro-League vier jaar geleden op Boxing Day aan de bak moeten, maak ik dankbaar van de gelegenheid gebruik om Apeldoorn voor een dag te ontvluchten. KV Oostende is tot dan de enige club in de hoogste speelklasse bij onze zuiderburen van wie ik niet eerder een wedstrijd heb bijgewoond. De wedstrijdkeuze levert zodoende weinig hoofdbrekens op. De afstand naar de Belgische kust bedraagt weliswaar meer dan 300 kilometer, van een witte kerst is niet bepaald sprake. Het is stralende dag. Perfecte omstandigheden om auto te rijden. En met de drukte onderweg valt het ook alleszins mee. Er staan voor de verandering eens geen files op de ring van Antwerpen.

Bij aankomst ligt mijn via internet bestelde kaartje keurig klaar bij het daarvoor bestemde loket van het Albertparkstadion. Aangezien ik ruimschoots voor de aftrap ter plaatse ben, maak ik eerst in de stralende zon een korte strandwandeling. Vanaf de parkeerplaats bij het stadion steek ik de straat over, ga vervolgens tussen een paar gebouwen door en voila: ik sta op het strand.

Waarom de plaatselijke voetbaltrots de bijnaam de Kustboys draagt valt op grond van die wetenschap niet zo moeilijk te begrijpen. Tegen de overmacht van de bezoekers uit Lokeren is die middag nochtans geen reddingsbrigade bestand. KVO gaat als pijnlijke afsluiting van 2013 met 0-3 onbarmhartig kopje onder.

26 december 2013 Oostende

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *