Dynamotoernooi voor het eerst in nieuwe Ericahal

By | 28 december 2017

Vandaag 30 jaar geleden

In de jaren 70, 80 en het begin van de nineties verzamelt volleybalminnend Nederland zich traditiegetrouw tussen Kerst en Nieuwjaar in Apeldoorn. Het Dynamotoernooi groeit uit tot een klassieker die z’n gelijke niet kent.

Dertig jaar geleden kan de organisatie nóg meer publiek ontvangen dan ooit tevoren. De Mheenhal is te klein geworden. Voor het eerst vindt het volleybalcircus plaats in de fonkelnieuwe evenementenhal aan de Laan van Erica. Centraal Beheer volgt bij de vijftiende editie Océ op als naamgever van het toernooi.

De FIVB, de internationale volleybalfederatie, vindt in 1987 nog niet bezwaarlijk dat landenteams uitkomen tegen clubteams. Ook PZ/Dynamo doet zowel bij de mannen als vrouwen mee. Het is genieten vanaf de allereerste opslag. Spektakel van de bovenste plank. Topsport puur. Met de toeschouwers in de uitpuilende Ericahal vier dagen lang als grote winnaars .

In de finale bij de mannen verslaat de Italiaanse topclub Panini Modena het sterke Zweedse nationale team. Bij de vrouwen blijft het Cuba van de fenomenale Mireya Luis in de eindstrijd de DDR de baas.

28 december 1987 Apeldoorn

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *