Risicoduel in Diepenveen verloopt zonder wanklank

By | 4 januari 2018

Go Ahead Eagles is in het nieuwe jaar winnend uit de startblokken geschoten. Csv Apeldoorn viel donderdagavond de eer te beurt om mee te helpen het ingedeukte zelfvertrouwen van de eerstedivisionist wat op te krikken. Eindstand: 7-1.

Het na de jaarwisseling gehuurde trio Levi Opdam (AZ), Robin Buwalda (NEC) en Mauro Savastano (Ajax) debuteerde voor Go Ahead Eagles. Of de nieuwelingen daadwerkelijk een versterking zijn, moet de komende weken blijken. Hun komst vergroot in elk geval de wisselmogelijkheden voor trainer Jan van Staa. Hamid Zarbaf, op proef van HHC Hardenberg, kreeg in de tweede helft eveneens de gelegenheid de technische staf van de Deventenaren van zijn kwaliteiten te overtuigen.

Pieter Langedijk, Joey Suk (2) en Sam Hendriks hielpen de profs aan een 4-0 voorsprong bij rust. Hendriks (2) en de ingevallen Orhan Dzepar maakten er in de tweede helft 7-0 van. Uit een vrije trap redde Jamarro Diks in de slotfase de Apeldoornse eer.

Omdat het gemeentebestuur van Apeldoorn het niet verantwoord vond om na Serious Request nóg meer road blocks en wegversperringen te moeten huren, vond het vermeende ‘risicoduel’ tussen de Apeldoornse Zaterdaghoofdklasser en de Jupiler Leagueclub uit Deventer plaats in Diepenveen.

Zoals mocht worden verwacht, verliep het oefenpotje zonder wanklank. De aanwezige toeschouwers leverden enkel strijd met de elementen. Plensbuien en stormachtige wind zorgden ervoor dat het grootste gedeelte van het publiek al ruim voordat het laatste fluitsignaal klonk huiswaarts keerde.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *