Vernieuwd Go Ahead Eagles op oude voet verder

By | 13 januari 2018

Het rekruteren van vier nieuwe spelers heeft bij Go Ahead Eagles niet bepaald tot beterschap geleid. In het eerste competitieduel van 2018 ging het vernieuwde roodgele ensemble op de oude voet verder. Tegen NEC ging de ploeg van trainer Jan van Staa vrijdagavond ongenadig met de billen bloot. In de Goffert moesten de Deventenaren een nederlaag van liefst 5-1 slikken.

In het eerste gedeelte van de eerste helft voetbalden bezoekers leuk mee met de titelkandidaat uit Nijmegen. Ploegen die evenwel zo verdedigen als Go Ahead Eagles, roepen het onheil over zichzelf af. Tegenstanders het scoren beletten blijkt voor het drietal Levi Opdam (rechts), Robin Buwalda (centrum) en Mauro Sevastano (links) al een even groot probleem als voor de verdedigers die voor de winterstop het vertrouwen kregen van de technische staf – en dat vertrouwen bijna wekelijks beschaamden.

Nieuwkomer nummer vier, Aaron Nemane, luisterde zijn debuut op met de tussentijdse 1-1 gelijkmaker. De individuele actie waaruit de Manchester City-huurling NEC-keeper Joris Delle verschalkte, getuigde van klasse. Hier bleef het bij. Buiten deze ene oprisping bewoog de rechtsbuiten zich anoniem over het veld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *