Sneeuwmassa’s vernielen dak van Veltins Arena

By | 29 januari 2018

Vandaag 7 jaar geleden

Fijn zo’n stadion waarvan het dak dicht kan. Zit het publiek altijd droog. Nou ja, bijna altijd dan… Tegen extreem natuurgeweld blijken zelfs de meest moderne arena’s niet bestand. Auf Schalke zakken de sneeuwmassa’s zeven jaar geleden dwars door de overkapping heen!

Evenals de overige 60.568 toeschouwers word ik daarom voorafgaand aan het Bundesligaduel tussen Schalke 04 en de TSG Hoffenheim 1899 geconfronteerd met twee enorme ‘ventilatiegaten’ in het kunststofdak van de Veltins Arena. Onder een oppervlak van in totaal 6000 vierkante meter moeten de vaste klanten het tijdelijk stellen zonder dak boven hun hoofd.

Geluk bij een ongeluk is dat de zon die middag schijnt in het Ruhrgebied.

29 januari 2011 Gelsenkirchen

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *