Go Ahead Eagles opnieuw met lege handen

By | 3 februari 2018

Op de 23e speeldag van de Jupiler League stapte Go Ahead Eagles vrijdagavond voor de tiende keer als verliezer van het veld. In Leeuwarden was Cambuur met 2-1 te sterk voor de Deventenaren.

De bezoekers kenden een zwakke start in het met bijna 8.000 toeschouwers gevulde Cambuurstadion. Hoewel Go Ahead Eagles door Sam Hendriks en Joey Suk zelf ook een tweetal grote kansen onbenut liet, mocht het niet mopperen dat het halverwege slechts met 2-0 achter stond. Gezien de vele om zeep geholpen doelmogelijkheden voor de Friezen had het evengoed 7-2 kunnen staan.

Cambuurs aanvallers liepen naar believen door de schutterende Eagles-defensie. De schade bleef uit Deventer zicht echter beperkt tot twee tegentreffers van Martijn Barto, omdat vooral Issa Kalon het vizier niet helemaal op scherp had staan.

In plaats van al op een onoverbrugbare achterstand te staan, maakte een doelpunt van invaller Bruno Andrade er vier minuten na de hervatting zowaar weer een wedstrijd van. Tot een gelijkmaker kwam het niet, mede omdat scheidsrechter Van de Kerkhof een overduidelijke handsbal van Barto op zijn eigen doellijn niet bestrafte met een penalty. De rode kaart die de verdedigende Cambuur-aanvaller had moeten krijgen voor het zondigen tegen de spelregels, bleef zodoende eveneens achterwege.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *