Go Ahead Eagles nog niet ontdooid tegen Emmen

By | 12 februari 2018

Het Jupiler League-duel tussen Go Ahead Eagles en FC Emmen kon vrijdag geen doorgang vinden vanwege bevriezing van delen van het veld. Maandagavond viel bij de tweede aanloop naar de wedstrijd op de gesteldheid van het gras van de Adelaarshorst niets aan te merken.

Enkel de spelers van Go Ahead Eagles waren nog niet helemaal ontdooid. Er mag zelfs ten zeerste betwijfeld worden of dat dit seizoen nog gaat gebeuren… Op de 0-1 overwinning van de bezoekers uit Drenthe viel weinig aan te merken.

De wijze waarop de enige goal van de wedstrijd tot stand kwam, past helemaal in het beeld van het seizoen van de eredivisiedegradant. Gelegenheidsaanvoerder Sam Hendriks kreeg na een kwartier spelen de bal van dichtbij niet langs Emmen-goalie Dennis Telgenkamp. Uit de directe tegenstoot viel de treffer het nota bene aan de andere kant van het veld. Het centrum van de Deventer defensie lag compleet open. Alexander Bannink fungeerde als doeltreffend eindstation: 0-1.

De toch nog 4.100 toeschouwers wachtten aansluitend tevergeefs op de gelijkmaker. Na zijn tweede gele kaart mocht Emmenaar Bijl in de 84e minuut voortijdig douchen. Dit numerieke overwicht kon de gezapige thuisploeg in de laatste zes minuten evenmin uitbuiten.

Van het beoogde Jan van Staa-effect gaat het dit seizoen niet meer komen bij Go Ahead Eagles, zoveel is inmiddels wel duidelijk. Na 24 speeldagen raakt deelname aan de nacompetitie almaar verder uit zicht. De wonderen zijn weliswaar de wereld nog niet uit, maar met nog veertien duels voor de boeg kan nu al voorzichtig worden gesproken van een compleet verloren seizoen.