Gezonde wedstrijdspanning bij Klaas-Jan Huntelaar

By | 26 februari 2018

Vandaag 7 jaar geleden

Topvoetballers veranderen steeds meer in popsterren. Als gevolg daarvan werpen in veel Europese topcompetities dranghekken en personeel van securitydiensten een almaar groter wordende barrière op tussen de sporters en hun supporters.

Plaats voor spontane ontmoetingen bestaat nauwelijks nog. Vanuit commerciële belangen wordt rondom wedstrijden alles strak geregisseerd. Elk tv-station dat ergens een paar stuivers instopt, claimt exclusiviteit – én de spelers. Wie zich buiten de gebaande paden waagt voor een handtekening of een selfie, kan zomaar het risico lopen om zonder pardon door zorgvuldig geïnstrueerde gorilla’s met felgekleurde hesjes besprongen te worden…

De Bundesliga vormt in veel gevallen een positieve uitzondering. Ondanks de hoogste toeschouwersaantallen van Europa blijft menig club in de hoogste Duitse voetbalklasse volksnah. Schalke ‘04 verstopt z’n spelers niet achter hoge hekken, maar laat de selectie door een ‘erehaag’ van trouwe fans het stadion betreden. Vaste prik voor elke thuiswedstrijd in de Veltins Arena. Zo ook zeven jaar geleden bij aankomst van de spelersbus voor aanvang van het Bundesligaduel tegen 1.FC Nürnberg.

Auf Schalke kijk ik er daarom in die tijd niet vreemd van op dat Klaas-Jan Huntelaar me met een strak gespannen gezicht op minder dan een meter afstand voorbij komt gewandeld.

26 februari 2011 Gelsenkirchen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *