Go Ahead Eagles verrast tegen Jong Ajax: 0-2

By | 9 maart 2018

In een seizoen waarin tot dusverre bijna alles kommer en kwel lijkt verraste Go Ahead Eagles vrijdagavond eindelijk weer eens in positieve zin. Vijf dagen na de wanvertoning in de Adelaarshorst tegen De Graafschap versloegen de Deventenaren nota bene de koploper. In Amsterdam moest Jong Ajax er met 0-2 aan geloven.

Na een half uur ontsnapten de bezoekers aan een achterstand toen doelman Sonny Stevens een door Zian Flemming genomen penalty onschadelijk maakte.

In de achttiende minuut van de tweede helft gooide uitgerekend Rick Ketting de wedstrijd in het slot: 0-1. Vier minuten voor het eind verdubbelde Pieter Langedijk de voorsprong van de Deventenaren. Vanaf elf meter liet Langedijk Jong Ajax-doelman Van Bladeren kansloos. Matusiwa moest de inleidende overtreding met rood bekopen.