Frieten bij OHL smakelijker dan het hoofdgerecht

By | 27 april 2018

Vandaag 5 jaar geleden

OHL komt in 2013 voor het tweede opeenvolgende seizoen uit in de hoogste Belgische voetbalklasse. Een mooie gelegenheid dus om eens persoonlijk een kijkje te gaan neem in Oud-Heverlee. Of heeft de eersteklasser nou toch z’n domicilie in Leuven?

Eenmaal ter plaatse levert het in elk geval een behoorlijke zoektocht op. Het is in zulke gevallen altijd wel handig om te weten dat je aan de Heverlese kant van de Leuvense ringweg moet zoeken. Gelukkig is de geboorteplaats van Dries Mertens nou ook weer niet zo groot dat je er gauw verdwaalt.

Tegenwoordig geniet het onderkomen van OHL bekendheid onder de naam King Power op Den Dreef stadion. Een hele mond vol. Vijf jaar geleden heet het nog Stadion Den Dreef. Dat dekt de lading beter. Het oogt knus. Verder is het weinig bijzonder. Vrij gewoontjes. Het heeft allemaal niet zo veel om het lijf .

Maar goed, ik ben weer een avondje onder de pannen. Al gaat de thuiswedstrijd van in 2002 opgerichte fusieclub met stamnummer 6142 tegen Sporting Charleroi mijn persoonlijke Top-10 van meest gedenkwaardige voetbalstrijden niet halen, moet ik toegeven. De wedstrijd is de 20 euro die ik moet neertellen voor een kaartje op Tribune 1 nauwelijks waard.

De 3,50 euro voor zo’n puntzak met Vlaamse frieten zit ook behoorlijk aan de prijs. Al smaken die patatten wel een stuk beter dan het hoofdgerecht dat ik die avond in Heverlee krijg voorgeschoteld.

27 april 2013 Oud-Heverlee

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *