Aanhangers AZ leven zich uit met hun klapkaarten

By | 13 mei 2018

Vandaag 11 jaar geleden

AZ bezit de meest klapperende supportersschare van Nederland. Hoe het Alkmaarse voetbalvolk zich te buiten gaat ondervind ik bij de confrontatie tussen de hemelbestormers uit die tijd. Bij AZ tegen FC Twente zie ik ’s lands meest ambitieuze provincieclubs elkaar bekampen voor de play-offs om een Europees ticket.

Dirk Scheringa en Joop Munsterman zijn in die periode druk doende hun plannen voor de bouw van luchtkastelen in daden om te zetten. De aanval op de Top-3 neemt vanuit Alkmaar en Enschede steeds serieuzere vormen aan. Lang ziet het er naar uit dat de bespelers van het in augustus 2006 geopende DSB stadion zich in het seizoen 2006-2007 al de landstitel veroveren. In de laatste competitieronde geeft het elftal van Louis van Gaal uit bij Excelsior een bijna zekere landstitel jammerlijk uit handen.

In de nacompetitie krijgen de Alkmaarders een herkansing om zich te plaatsen voor de voorronde van de Champions League. Twee weken na die rampzalige middag in Kralingen mogen de luidruchtige bezoekers van Scheringa’s arena zodoende weer naar hartenlust tekeer gaan met hun klapkaarten.

Er zijn in Nederland mensen die voor beduidend minder wanordelijk gedrag een langdurige stadionverbod hebben gekregen…

13 mei 2007 Alkmaar

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *