Dedemsvaart eindstation voor Robur et Velocitas

By | 25 mei 2018

Vandaag 12 jaar geleden

Hemelvaartsdag 2006. Geen dauwtrappen, maar nacompetitievoetbal kijken. Nota bene helemaal op de grens van Overijssel en Drenthe.

Op Sportpark De Boekweit heb ik niet eerder het genoegen gehad bij een wedstrijd aanwezig te mogen zijn. De omgeving heb ik wel eerder gefrequenteerd. Vijf jaar eerder heb ik in dienst van het Gelders Overijssels Bureau voor Toerisme teksten geschreven voor een toeristische uitklapkaart voor het Reestdal. Wie kent het niet?

Behalve met Dedemsvaart heb ik destijds ook nader kennis gemaakt met regionale trekpleisters als Balkbrug, Avereest en niet te vergeten Oud-Avereest. Jan Wolkers ging ooit terug naar Oegstgeest. Ondergetekende niet naar Avereest, maar naar een naar niemand minder dan de Baron Van Dedem vernoemd turfstekersdorp.

In deze landelijke omgeving strandt Robur et Velocitas twaalf jaar geleden in haar verwoede pogingen om na één seizoen terug te keren in de derde klasse van het zondagamateurvoetbal. Over twee duels genomen scoren de oranjeblauwen van SV Dedemsvaart één doelpunt meer. Na het 1-1 gelijkspel van vier dagen eerder in Apeldoorn eindigt de ontmoeting op Sportpark De Boekweit met 3-2 in het voordeel van de thuisclub.

25 mei 2006 Dedemsvaart

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *