AGOVV warmt zich op voor de nacompetitie

By | 26 mei 2018

AGOVV heeft het seizoen in de tweede klasse G zaterdagmiddag afgesloten met een 1-1 gelijkspel tegen Renswoude. De warming-up voor de nacompetitie, waartoe de Blauwen zijn veroordeeld om zich te handhaven op het huidige niveau, bracht vanuit Apeldoorns zicht weinig redenen voor euforie.

Desondanks sloegen de AGOVV’ers zich er op de middag na de Nacht van Apeldoorn in de bakoven van Berg en Bos kranig doorheen. Al mocht de thuisploeg van enig geluk spreken niet bij rust al tegen een onoverbrugbare achterstand aan te kijken. Na Van Essens 0-1 in de 27e minuut voorkwam de lat een tweede Renswoudese treffer.

Een kwartier voor tijd krulde Marco Bosz uit een vrije trap vanaf een meter of 25 de gelijkmaker in de rechter bovenhoek.

AGOVV moet in de nacompetitie drie keer winnen om ook in het seizoen 2018-2019 op tweede klasse-niveau te mogen blijven voetballen. Hoewel de speaker op Berg en Bos in al zijn enthousiasme riep dat AGOVV het op de eerste speeldag van de nacompetitie moet opnemen tegen Hulshorst, wordt Batavia ’90 op zaterdag 2 juni de eerste horde die de Blauwen moeten nemen.