Charly maakt ereronde al voorafgaand aan finale

By | 26 mei 2018

Vandaag 17 jaar geleden

Kleurrijke types zoals Charly Neumann komen we vandaag de dag zelden meer tegen in de stadions. Aan miljoenen voor peperdure aankopen geen gebrek. Leuker wordt het in het tweede decennium van de eenentwintigste eeuw niet in de klinische en overgecommercialiseerde profvoetballerij. Voor spontaniteit is nauwelijks plaats meer. Alles moet zonodig straks geregisseerd worden.

Naast alle in onberispelijk kostuum gestoken eenheidsworsten van nu valt Karl-Heinz Neumann behoorlijk uit de toon. Heel Duitsland kent de markante teambegeleider van Schalke 04. Clubicoon. Geweldige man. Altijd vrolijk. Nooit verlegen om een dolletje. Of wat gezonde provocaties… Bij bijna elke wedstrijd neemt Charly uitgebreid de tijd om de toeschouwers te groeten. Die van die tegenpartij niet uitgesloten. Elk seizoen weer lachen wanneer Charly druk zwaaiend en breeduit lachend zijn opwachting maakt voor die gele muur bij de buren uit de buurt van Holzwickede. Alleen door zijn aanwezigheid krijgt hij voor elkaar dat die erkende schreeuwers nóg harder blèren…

Vanzelfsprekend ontbreekt Duitslands populairste Manschaftsbetreuer bij de finale om de Duitse beker in 2001 niet. Een week na Schalkes hartverscheurende Meisterschaft der Herzen krikt Charly Neumann hoogst persoonlijk het enigszins ingedeukte moreel op.

Voorafgaand aan de eindstrijd tegen Union Berlin loopt Charly op geheel eigen aard en wijze al zijn eigen ereronde door het Olympiastadion.

26 mei 2001 Berlijn

2 gedachten over “Charly maakt ereronde al voorafgaand aan finale

  1. sudtribune

    Charly weet wel waar zijn vrienden zitten , en zocht natuurlijk de heerlijk ruikende kant van het stinkende stadionnetje op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *