Alexandria weet nacompetitie niet te ontlopen

By | 27 mei 2018

Alexandria heeft het seizoen in de vierde klasse G zondagmiddag winnend afgesloten. De 3-2 overwinning op Beekbergen volstond voor de club uit Apeldoorn-Zuid echter niet om de nacompetitiedans te ontspringen.

De eerste helft gaf in de bakoven van Nagelpoel evenveel doelpunten als drinkpauzes te zien. Younes Mansouri en Oualid Akarach scoorden namens de thuisploeg. Tussendoor kopte Cas Mulder de 1-1 in de touwen voor de medewerkers van het Beekbergense veldhospitaal.

Niels Schut bracht de bezoekers een kwartier voor het einde op gelijke hoogte. Enkele minuten voor het einde van de officiële speeltijd schoot Okan Soykan Alexandria naar de overwinning. Helemaal onhoudbaar leek deze inzet niet.

Wat betreft zat en zit het de ontspoorde kampioensapirant, die door een overvloed aan blessures en schorsingen in het zicht van de finish de titel in de ‘Apeldoornse Bundesliga’ verspeelde, de afgelopen weken sowieso niet erg mee. De twee doelpunten van Beekbergen die de scheidsrechter afkeurde, konden daar ook nog wel bij.

Beekbergen-trainer Chris Verbeek moet zijn aangeslagen troepen voor de uitwedstrijd bij DAVO op 3 juni weer in het gareel te krijgen om nog eens kans te maken op promotie naar de derde klasse. Alexandria mag op 10 juni op eigen veld in de tweede ronde van de nacompetitie tegen EDS de eerste stap zetten om zich te handhaven in de vierde klasse.