Espanyol neemt afscheid van Olympisch Stadion

By | 31 mei 2018

Vandaag 9 jaar geleden

Alleen al het uitzicht over Barcelona maakt de beklimming van de Montjuïc al tot een lonende onderneming. Eenmaal boven op de bult aanbeland strekt een bezichtiging van het Olympisch Stadion met zekerheid tot de aanbeveling.

Bij de Olympische Zomerspelen van 1992 snelt ‘onze’ Ellen van Langen er naar goud op de 800 meter. Ook Carl Lewis voegt in de Catalaanse hoofdstad twee gouden plakken aan zijn dan al imposante medailleverzameling toe.

Vanaf 1997 fungeert het Estadi Olímpic Lluís Companys als thuisbasis van Espanyol. In 2009 komt daar een einde aan. De bouw van het nieuwe stadion van de op één na beste voetbalclub in town nadert z’n voltooiing. De verhuisdozen kunnen worden ingepakt. Los Pericos verdwijnen met hun hele hebben en houwen naar Cornella om voortaan hun thuiswedstrijden af te werken.

Bij Espanyols allerlaatste competitieduel in de Olympische betonbak ben ik toevallig aanwezig. Op de laatste speeldag van het seizoen 2008-2009 zet clubicoon Tamudo het afscheid van de Montjuïc op een onvergetelijke manier luister bij. Met een hattrick tegen Malaga.

31 mei 2009 Barcelona

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *