Welgemikte bierflessen bij de Globen Arena

By | 1 juni 2018

Vandaag 27 jaar geleden

Low-cost airlines bestaan aan het begin van de jaren 90 nog niet. Vandaar dat we in het pre-prijsvechters tijdperk ‘gewoon’ de trein en de veerboot pakken om het Nederlands elftal te zien voetballen in Finland.

Met de heren Kleverwal, Drouven en een jeugdige Edwin Boon maak ik er een soort van etappekoers van om 27 jaar geleden in Helsinki te komen. In Hamburg ontdekt een van mijn reisgenoten juist op tijd iets heel mannelijks bij een kortgerokte dame die ergens op straat staat… In Kopenhagen brengen veel toeschouwers bij de topper tussen FREM en Arhus GF hun eigen drank mee. Stockholm laat ons kennismaken met Europa’s meest futuristische sport- en concertarena uit dat tijdperk.

Globen, tegenwoordig gesponsord door de nationale telecomreus Ericsson, ligt naast het voormalige stadion van Hammarby IF. In dat Söderstadion zien we de trots van Stockholm-Zuid aantreden tegen Degerfors IF. Zweedse Jupiler League. Van de wedstrijd kan ik me weinig meer voor de geest halen. Wel dat één van de grensrechters vanaf de staantribune een fles vol op z’n bakkes gegooid krijgt!

Rare jongens, die Zweden. Alcoholische versnaperingen kosten er al een klein vermogen, gaan ze er nog mee gooien ook…

1 juni 1991 Stockholm

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *