Verkeerde finale bij EURO92 krijgt juiste winnaar

By | 26 juni 2018

Vandaag 26 jaar geleden

Denk je slim te zijn om vooraf op de zwarte markt een ticket voor de alles beslissende wedstrijd van EURO92 op de kop te tikken, blijkt het een kaartje voor de verkeerde finale…

In de veronderstelling dat Oranje in het Nya Ullevi in Göteborg z’n titel gaat verdedigen tik ik voorafgaand aan de halve finale tegen Denemarken omgerekend 150 gulden af voor een finalekaartje. Helaas pindakaas. Het Nederlands elftal laat zich uitschakelen door de Denen.

Zo zit ik 26 jaar geleden samen met Hans bij de verkeerde finale van het Europees kampioenschap voetbal. Hoewel we direct na de uitschakeling van Nederland serieus overwegen om onze kaarten van de hand te doen en voortijdig terug te keren naar Nederland, ben ik bij nader inzien blij vier dagen langer in Zweden te zijn gebleven. We zijn er toch. Zo vaak krijg je nou ook weer niet de kans om een EK-finale live bij te wonen.

Het moet gezegd worden, Denemarken maakt het ons meer dan de moeite waard. Nadat ze heel Nederland in de halve finale met een domper van jewelste opzadelen, stellen ze ons in de finale niet teleur. De Deense stuntploeg verrast op deze onvergetelijke vrijdagavond ook tegen de Weltmeister. We vieren de 2-0 overwinning met onze Scandinavische vrienden mee. Hi, ha, ho, Deutschland ist K.O.! In die dagen gaat er immers niets boven een nederlaag van onze geliefde oosterburen. Geen beter vermaak dan leedvermaak!

Zo kunnen we na een uit Oranjezicht teleurstellend verlopen EK alsnog met een enigszins tevreden gevoel naar huis.

26 juni 1992 Göteborg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *