Langs knollenvelden naar nieuwe stadion Mainz 05

By | 19 juli 2018

Vandaag 7 jaar geleden

De 1.FSV Mainz 05 neemt voor aanvang van het seizoen 2011-2012 haar intrek in de fonkelnieuwe Coface Arena. Ik ben aanwezig bij de housewarming party: de LIGA total! Cup.

Omdat het aloude Stadion am Bruchweg niet meer aan de eisen van de moderne tijd voldoet, ruilt de club dat in voor een nieuwerwets exemplaar. Tijdens het mini-toernooi van de Mainzelmännchen met Bayern München, Hamburger SV en een club met gele shirts en zwarte broeken waarvan de naam mij niet zo gauw te binnenschiet, kan ik constateren dat er weinig mis is met het nieuwe FSV-Home. Zoals bij de meeste eigentijdse sporttempels is ook de Coface Arena functioneel ingericht en ontbreekt het de toeschouwers aan weinig.

Alleen bij het parkeren wil ik een kritische kanttekening plaatsen. Voor de niet-genodigden blijkt het nagenoeg onmogelijk om in de directe omgeving van de nieuwe arena de auto te stallen. Qua infrastructuur is er nog wel het een en ander voor verbetering vatbaar merkt iedereen die zich over zandpaden langs velden en akkers moet een weg moet banen om het stadion te bereiken.

19 juli 2011 Mainz

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *