Schuttersfestijn in het Nuevo estadio Los Pajaritos

By | 23 augustus 2018

Vandaag 3 jaar geleden

Omdat de meeste stadions van de clubs in de Primera División voor mij inmiddels bekend terrein zijn, begin ik mijn – bijna jaarlijkse uitstapje naar Spanje in het seizoen 2015-2016 met twee partidos in de Segunda División. Na een ouverture in de Madrileense voorstad Alcorcón gaat de reis verder naar Castillia y León.

Ruim 220 kilometer ten noordoosten van Madrid check ik in Soria in in het stadion met de misschien wel mooiste naam van het Iberisch schiereiland: het Nuevo estadio ‘Los Pajaritos’. Vrij vertaald: het nieuwe stadion van de vogeltjes. Pajaro heeft ook een andere betekenis, maar dat heeft niets met voetballen te maken…

Het wordt een avond om niet gauw te vergeten. Het gebeurt niet vaak dat een club zó voortvarend uit de startblokken schiet als thuisploeg Numancia. Ik zie liefst negen goals. De een nog mooier dan de ander. Dat tegenstander CD Tenerife buitenshuis liefst drie keer doel treft, zal niet vaak voorkomen. Zes tegengoals incasseert de voetbaltrots van het grootste Canarische Eiland evenmin wekelijks.

23 augustus 2015 Soria

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *