Burghout ziet csv Apeldoorn pijnlijk onderuit gaan

By | 1 september 2018

Voor csv Apeldoorn kende het nieuwe voetbaljaar een tegenvallende start. Op de eerste speeldag van het Hoofdklasseseizoen 2018-2019 maakte het roodgele vlaggenschip meteen al gevaarlijk slagzij

Met 2-4 verloor csv haar zaterdagmiddag openingsduel tegen SV Urk. Deze score gaf een enigszins vertekend beeld van wat zich met name in de tweede helft afspeelde op het kunstgras van sportpark Orderbos. De thuisploeg kwam binnen een kwartier wel op voorsprong toen aanvoerder Maarten Boeve een voorzet vanaf rechts van Jamarro Diks tot doelpunt promoveerde. Nadat nieuweling Fabian Put kort na rust bij een stand van inmiddels 1-2 voor de bezoekers zijn tweede gele kaart kreeg voorgehouden, was het feitelijk een gelopen koers.

Csv had het geluk dat de bezoekers in de tweede helft vooral scoorden in het missen van kansen… Het aantal doelpogingen dat de bezoekers voor en na de 1-3 van Marinus Snoek om zeep hielp, was niet op de vingers van één hand te tellen. Bij de 2-3 van Steven van Es in de blessuretijd mocht het Apeldoornse tiental zelfs nog even mocht ruiken aan een gelijkspel. Met zijn 2-4 gooide Klaas Romkes de wedstrijd definitief in het slot.

“Urk had het al eerder kunnen beslissen”, gaf Jeroen Burghout na afloop ruiterlijk toe. Al moest zijn ploeg de oorzaken voor de nederlaag vooral bij zichzelf zoeken, vond de verliezende coach. “Qua mentaliteit zit het bij Urk fantastisch in elkaar. Verder vond ik ze helemaal niet zo sterk. Ik ben van mening dat wij voetballend veel meer kunnen brengen. Ik vind dat wij van onszelf hebben verloren.”

“Natuurlijk ga je wel bij jezelf te rade wat er misgaat. Die eerste twintig minuten gaven wij niets weg. Bij die eerste twee tegengoals is duidelijk sprake van een verkeerde manier van verdedigen. Dat zie je ook terug in hoe wij de eerste helft zeven corners weggaven. Al met al was er bij ons geen diepgang op de juiste momenten en lieten we verdedigend teveel steken vallen. Toch kregen Jamarro Diks en Bruce Schotman behoorlijke kansen. Als je drie of vier van dat soort kansen krijgt en je scoort daaruit, dan kan het ook heel anders lopen”, had Burghout ondanks de kansloze nederlaag toch nog iets positiefs waargenomen.

Met de uitsluiting van Put duwde csv zichzelf dieper in de put, wist de teleurgestelde Burghout. “In de rust hadden we afgesproken om meer pressie te zetten. Als je dan meteen al tegen een rode kaart aanloopt, dan valt daar vanaf de kant ook weinig meer aan te veranderen. Het neemt niet weg dat ik meer van mijn ploeg had verwacht.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *