Organisatie Apeldoorn Cup staat open voor verbeterpunten

By | 13 september 2018

Een eerste interne evaluatie is achter de rug. De balans die de organisatie van de Apeldoorn Cup daaruit trekt, is dat de nieuwe opzet langzaam ingeburgerd raakt. Voorzitter Bernard de Vries en zijn team sluiten de ogen echter niet voor wat er misgaat. Er bestaat altijd ruimte voor verbeterpunten.

De organisatie staat altijd open voor tips en suggesties die de jaarlijkse reünie van de ‘Apeldoornse voetbalfamilie’ aantrekkelijker kunnen maken, benadrukt De Vries. “Als commissie hebben we het toernooi geëvalueerd. Daar komen dan bepaalde punten uit naar voren. Op grond daarvan hebben we een brief naar de verenigingen gestuurd en gevraagd om met een mening te komen. Essentieel daarbij is wat bijdraagt tot daadwerkelijke verbetering.”

Het voortdurende gesteggel van het zoeken naar geschikte speeldata resulteerde in 2016 voor het eerst in een Apeldoorn Cup ‘nieuwe stijl’. In de veranderde opzet treedt Apeldoorns finest tijdens de voorbereiding op het nieuwe seizoen in toernooivorm op het terrein van csv Apeldoorn tegen elkaar in het strijdperk. “We doen het vijf jaar op deze manier. Daarna kijken we of we ermee doorgaan of dat de clubs misschien iets anders willen”, duidt De Vries op de afspraken die zijn gemaakt met clubs en sponsors.

Problematiek rond de bespeelbaarheid van velden zorgde weliswaar voor enig geschuif in het wedstrijdprogramma, over het geheel genomen kijkt De Vries tevreden terug op de onlangs afgewerkte derde editie. “Het toernooi is gespeeld en er is redelijk veel publiek op afgekomen. Je begint er een beetje het gevoel bij te krijgen wat je ook hebt bij de zaalvoetbaldriedaagse van Columbia. Een soort reünie, ja. Het moet van ons allemaal zijn.”

Dat Beekbergen geen elftal op de been kon brengen om de halve finale tegen csv Apeldoorn te spelen, stak de organisatie. “Op de dinsdagavond werden we gebeld dat ze op woensdag niet konden voetballen. Dat overviel ons. Er kan natuurlijk altijd sprake zijn van blessures. We hoorden in de wandelgangen dat er ook jongens waren die naar een voetbalwedstrijd gingen…”

“Wat doe je in zo’n geval? Als we Beekbergen een sanctie hadden opgelegd dat ze niet meer mochten meedoen, ontstaat er een situatie dat op zaterdag ook een andere club niet kan voetballen. Dan straf je die dus ook. Daarom leek het ons eerlijk dat het prijzengeld dat Beekergen naar het goede doel zou gaan dat aan het toernooi was gekoppeld”, legt De Vries uit.

Juist het samen bezig zijn staat voorop. De insteek van de Apeldoorn Cup moet te allen tijde blijven om de binding tussen de deelnemende voetbalverenigingen te verstevigen, beklemt de organisatievoorzitter. “Het gaat er tenslotte om om een lekker potje voetbal met elkaar te spelen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *