Van Schooten al goed op schot voor Alexandria

By | 17 september 2018

Onvoorziene omstandigheden daargelaten is de kans groot dat het verblijf van Alexandria in de kelder van het zondagamateurvoetbal beperkt blijft tot hooguit één seizoen. Met een superscherpe Richard van Schooten in de punt van de aanval lijkt een terugkeer in de vierde klasse slechts een kwestie van tijd. De nieuwe aanvalsleider van Nagelpoel is al vroeg op schot.

Met drie goals drukte Van Schooten zondagmiddag nadrukkelijk zijn stempel op de bekerwedstrijd tegen SV Orderbos. “Het ging prima vandaag. Al had ik er in de eerste helft misschien nog wel twee meer in moeten schoppen. Ik heb er in drie bekerwedstrijden al acht inliggen. Ze zeggen dat ik er meer moet maken dan die spits van de Boys (Pascal van ’t Erve scoorde afgelopen seizoen 46 maal; red.). Ik heb gezegd dat ik er dit seizoen 30+ ga maken. Als ik elke wedstrijd zoveel kansen krijg, moet dat lukken. Daar wil ik wel een kratje bier opzetten”, reageerde een voldane Van Schooten na de met 4-1 door Alexandria gewonnen derby.

Achter dat trainer Ihtiyar hem al na zeventig minuten naar de kant haalde moest volgens Van Schooten niets worden gezocht. “Dat was uit voorzorg. Ik heb wat last van mijn bovenbeen. Na al die tijd op kunstgras te hebben gespeeld, moet ik er weer aan wennen om te voetballen op normaal gras. Ik voel me hartstikke fit.”

De stap terug die hij maakte van Zaterdaghoofdklasser csv Apeldoorn heeft hij na de onverwachte degradatie van Alexandria geen moment heroverwogen, stelde Van Schooten. “Nee joh, ik ben een man van m’n woord. Er staat ook echt een gezellig team. Het is lekker ontspannen. Bij de Apeldoorn Cup laatst zaten wij met z’n allen nog in kantine, terwijl bijna iedereen al naar huis was. Ik heb het hier echt naar m’n zin.”

Met zijn doelpunten wil de goalgetter van dienst een bijdrage leveren om Alexandria in het jaar waarin de club 100 jaar bestaat terug te brengen in de vierde klasse. “We hebben wel als doelstelling om kampioen te worden. Ik hoop daarnaast dat ik er aan kan meewerken om Alexandria weer positief in het nieuws te brengen. De club staat er in Apeldoorn niet bij iedereen even goed op, terwijl het gewoon een reuzegezellige vereniging is.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *