Gastvrij onthaal in nationale stadion San Marino

By | 21 september 2018

Vandaag 25 jaar geleden

Ondanks het verplaatsen van WK-kwalificatiewedstrijd San Marino – Nederland naar Bologna kom ik een kwart eeuw geleden toch nog in het dwergstaatje zelf. Daags voordien speelt Jong Oranje namelijk in het Stadio Olimpico tegen de San Marinese (zeg je dat zo?) leeftijdsgenoten.

Aangezien een hele dag San Marino een beetje te veel van het goede is, neem ik met de Kleef eerst een kijkje in het nabijgelegen Rimini. Aangezien de zomervakantie al ten einde is, zijn de stranden al zo goed als verlaten.

De middag brengen we door in de Città di San Marino, San Marino stad. Alhoewel het met er met zo’n 5000 inwoners niet bepaald dringen is, is het best leuk bovenop de heuvel. Pittoresk. Een klein openluchtmuseum(pje). Smalle straatjes. Historische bouwwerken. Veel souvenirwinkeltjes. Een politie-agent in een geel uniform salueert beleefd voor de buitenlandse bezoekers.

’s Avonds zitten we in het nationale stadion(netje) bij Jong Oranje. We komen gelijktijdig aan met de bus van de Nederlanders. We wandelen zo met de spelers mee naar binnen. Geen steward die vraagt om een kaartje. Dat betekent dus een avondje gratis voetballen kijken.

Leuk man, zóveel gastvrijheid…

21 september 1994 Serravalle

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *