Klein duimpje boert best bij de grote jongens

By | 24 september 2018

Vandaag 4 jaar geleden

1.FC Heidenheim bewijst al bijna tien jaar hoe een club uit een relatief kleine gemeente (46.000 inwoners) zich kan handhaven in het Duitse profvoetbal. Na vijf seizoenen in de derde Liga promoveert FCH in 2014 zowaar naar de Keuken Kampioen Divisie van onze oosterburen, de tweede Bundesliga.

Bijna 90 kilometer ten oosten van Stuttgart boeren ze best tussen de grote jongens, merk ik als ik op de zevende speeldag van het seizoen 2014-2015 aan de Bremz voor anker ga. Getuige de enorme ‘muur’ met sponsorlogo’s bij de ingang van de Voith Arena heeft de marketingafdeling van de 1.FC de middenstand in de regio behoorlijk weten te mobiliseren. Van veel kleintjes maak je samen iets groots.

In Baden-Württemberg weten ze van aanpakken, is alom bekend. Om aan de licentie-eisen voor eerst de derde en aansluitend de tweede Liga te voldoen, is de capaciteit van het stadionnetje gaandeweg bijna verdubbeld en uitgebreid naar de minimaal vereiste 10.000 plaatsen. Kein geloel, samen de schouders eronder zetten.

Dat 1.FC Heidenheim zich niets aantrekt van reputaties blijkt die avond op het veld tegen een andere 1.FC. ‘Der Club’ uit Nürnberg, erkend Traditionsverein en negenvoudig landskampioen, wordt in de Voith Arena kansloos met 3-0 afgedroogd.

24 september 2014 Heidenheim a.d. Brenz

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *