Go Ahead Eagles toont te veel ontzag in de ArenA

By | 28 september 2018

Vandaag 5 jaar geleden

Voor het eerst sinds meer dan zeventien jaar speelt Go Ahead Eagles in het seizoen 2013-2014 weer een competitieduel uit in Amsterdam bij Ajax. Het is ook het eerste optreden van Go Ahead Eagles in de ArenA. Bij de vorige onderlinge ontmoeting tussen beide clubs is De Meer nog plaats van handeling geweest.

Vanaf mijn plaats op de perstribune zie ik het op de bewuste zaterdagavond allemaal dubbel. Vanaf de tweede ring zie ik op het veld 22 voetballers rondlopen. Op mijn plek kan ik eveneens via een scherm live volgen wat er diep onder me gebeurt. Zoveel luxe ben ik niet gewend in Nederlandse stadions.

De spelers van Go Ahead Eagles wekken in de tweede helft ook de indruk dat ze alles dubbel zien. Na een 0-0 stand bij rust leidt een eigen doelpunt van Jop van der Linden de totale ineenstorting in. In 21 minuten tijd mag keeper Eloy Room de bal liefst zes keer uit z’n net halen. Omdat Ajax het daarna welletjes vindt, blijven de dubbele cijfers achterwege.

Een klassiek voorbeeld van te veel ontzag tonen voor de tegenstander. Volkomen onnodig.