Santutxu FC voorproefje voor kathedraalbezoek

By | 29 september 2018

Vandaag 16 jaar geleden

Bij toeval kom je soms op de meest interessante plaatsen. De beroemde ‘kathedraal’ van San Mamés, het oude stadion van Athletic, is de voornaamste reden voor een oponthoud in Bilbao. Las installaciones de Mallona voorzien een paar dagen Baskenland van onverwacht extra kijkgenot.

Voetbalvelden oefenen op mij een haast magnetische werking uit. Bij een uitgebreide verkenningstocht van het historische stadscentrum, de Casco Viejo, loop ik bij toeval tegen het terrein van Santutxu FC aan. Al vergt het wel een hele klim naar het hoger gelegen deel van de hoofdstad van Biskaje.

Wanneer er dan nog ook gevoetbald blijkt te worden, kan ik mijn nieuwsgierigheid uiteraard niet bedwingen. Zowel op zaterdag als op zondag maak ik mijn opwachting in het piepkleine stadionnetje boven op de heuvel.

Nadat ik een dag eerder al een wedstrijd van de A-junioren van de huidige derdedivisieclub tegen de leeftijdgenoten van Athletic heb gezien, werk ik me in de vroege zondagmiddag nogmaals omhoog via de Calzadas de Mallona in de wijk Begoña.

Santutxu FC tegen Retuerto als voorproefje voor Athletic versus Mallorca. Dát zijn de wedstrijden waar elke groundhopper z’n vingers bij aflikt!

29 september 2002 Bilbao

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *