Veel van hetzelfde bij persbabbels Hans de Koning

By | 1 oktober 2018

Vandaag 2 jaar geleden

Go Ahead Eagles kent in het seizoen 2016-2017 een moeizame start in de eredivisie. Met de 3-0 tegen Excelsior behalen de gepromoveerde Deventenaren op de achtste speeldag hun tweede seizoenszege. Zoals na elke wedstrijd moet daarover worden nagepraat.

In aansluiting op het duel vindt in de persruimte van de Adelaarshorst de gebruikelijke persconferentie plaats. Een verplicht nummertje. Staat zo beschreven in het door de KNVB opgestelde protocol. Dat dwingt de eredivisietrainers tot het geven van een nabeschouwing. Nadat ze voor de camera’s van de NOS en FOX hun verhaal hebben afgestoken, moeten de heren ook ten overstaan van de schrijvende pers nog wat open deuren intrappen.

Bij Hans de Koning, de toenmalige trainer van Go Ahead Eagles, weet iedereen na verloop van tijd al bij voorbaat ongeveer wat hij gaat zeggen. Het is veel van hetzelfde. Topgozer, die The King, maar off the record is het meestal veel leuker om te luisteren naar wat hij te vertellen heeft. Wanneer er namelijk niet meegeschreven wordt en opnameapparaten uitstaan, zijn veel voetbaltrainers het aanhoren vaak wél meer dan waard.

Hoe dan ook, complimenten voor de jongens. Ze hebben alles gedaan wat binnen hun mogelijkheden ligt…

1 oktober 2016

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *