Go Ahead Eagles uitgeschakeld na strafschoppen

By | 29 oktober 2018

Vandaag 4 jaar geleden

In de derde ronde van de KNVB beker in het seizoen 2014-2015 loot Go Ahead Eagles een mooie tegenstander. In de eigen Adelaarshorst mag het het opnemen tegen FC Twente. Een onvervalste Overijsselse derby.

Van een onvergetelijke cupkraker is geen sprake. Eerder eentje om gauw te vergeten… 120 minuten lang wordt er niet gescoord. Enkel de rode kaart (twee keer geel) voor Xandro Schenk zorgt voor enige opwinding. Meer dan een uur lang moet Go Ahead Eagles tegen een Twentse overmacht standhouden, 35 minuten lang in de reguliere speeltijd, plus twee keer vijftien minuten in de verlenging. Het maximaal haalbare. Meer zit er niet in.

Strafschoppen moeten de beslissing brengen. Jop van der Linden wordt de schlemiel van de avond. Uitgerekend de specialist mist als eerste en als enige. FC Twente bekert hierdoor verder.

Vanwege de late aftrap (20.45 uur), de verlenging en de penalty’s wordt het een latertje. Het loopt al tegen middernacht als ik bij Jan Hartgers in de auto stap om vanuit Deventer terug te rijden naar Apeldoorn.

29 oktober 2014 Deventer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *