Oranje-legioen laat zich gelden in Groothertogdom

By | 13 november 2018

Vandaag 2 jaar geleden

Luxemburg – Nederland. WK-kwalificatie. De hoogtijdagen van Danny Blind als bondscoach. Een ouderwets voetbalfeest in het Stade Josy Barthel. De crème de la crème van het vaderlandse supportersgilde verblijdt het Groothertogdom op een sombere zondag met haar aanwezigheid.

Typisch zo’n dag waarop je je diep schaamt om Nederlander te zijn. Die arme bewoners van de Luxemburg-stad zullen zich ook hebben afgevraagd wat ze in vredesnaam over de vloer hebben gekregen. Hele hordes van die lolbroeken en feestjurken die je normaal bij het schaatsen aantreft in Thialf. Van die ‘echte supporters’ die tegenwoordig in polonaise achter de Oranje Leeuwinnen aanlopen.

Het is te merken dat Luxemburg eenvoudig te berijden is vanuit Nederland. Vanuit het zuiden trap je even het gas in, en je bent er al. Half Limburg lijkt leeggestroomd. Een soort EO Familiedag. Per heuse ‘Uitgaansbus’ laat een groep partygangers zich zelfs bij het stadion afzetten.

Miserabel weer. Een miserabele wedstrijd. En een nóg miserabelere sfeer. Kortom, troosteloosheid troef in het Stade Josy Barthel.

13 november 2016 Luxemburg

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *