Als gast op bezoek bij interland in ‘eigen stadion’

By | 18 november 2018

Vandaag 20 jaar geleden

Duitsland – Nederland in Gelsenkirchen. De aanstaande burenruzie voor de Nations League is zeker geen primeur. In de Arena auf Schalke heeft Oranje de Mannschaft in 2002 al eens voetballes gegeven. Vier jaar eerder is het ook al eens raak geweest tussen beide buurlanden.

Best wel maf eigenlijk. Als seizoenkaarthouder van Schalke 04 in ‘mijn eigen’ stadion ‘mijn eigen’ nationale elftal bekijken. Maar dan als de bezoekende partij.

In het oude Parkstadion, de voorloper van de nieuwe Arena, staan de eeuwige rivalen op de dag af twintig jaar geleden vriendschappelijk tegenover elkaar. Nou is vriendschappelijk misschien niet altijd een even gelukkig gekozen benaming voor de onderonsjes op het voetbalveld tussen Duitsland en Nederland. Zelfs wanneer er niets op het spel staat, blijven de clashes immers altijd beladen.

Alleen op het veld laat het Nederlands elftal zich in het Parkstadion van zijn vriendelijkste kant zien. Het verzuimt de Duitsers een pak slaag te geven. Het wordt 1-1 op deze koude woensdagavond.

Op de tribunes en met name in het donker op de parkeerplaatsen buiten het stadion hebben de vriendelijkheden over en weer een iets minder vriendschappelijk karakter. Maar ook daar eindigt de strijd onbeslist…

18 november 1998 Gelsenkirchen

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *