SV09 houdt open huis aan de Paffrather Straße

By | 8 september 2019

Achter de bal aan (57/1): Bergisch-Gladbach/Riga

Zaterdag 7 september 2019

Daags na de glorieuze victorie van het Nederlands elftal tegen de Duitsers in Hamburg ga ik al weer op pad voor de volgende qualifyer van Oranje op weg naar het Europees Kampioenschap van 2020. Via Duitsland en en Letland gaat de reis naar Estland.

’s Nachts om half 5 lig ik in bed na thuiskomst uit Hamburg, zeseneenhalf uur later zit ik alweer in de auto naar Duitsland. Alleen ditkeer. De Oranjefotograaf van ProShots moet vanavond eerst naar de Adelaarshorst en komt pas morgen naar de Baltische staat waar de helden van Hamburg maandagavond in actie komen. Geheel tegen mijn gewoonte in sla ik de thusiwedstrijd van Go Ahead Eagles tegen Excelsior over. Het is eenvoudigweg voordeliger om vandaag al te vertrekken.

Een rechstreekse vlucht boeken vanuit Nederland naar Estland is al nagenoeg onmogelijk en alles behalve goedkoop. De optie om met Ryanair vanuit Duitsland naar Riga te vliegen pakt vooral voor de portemonnee uiterst gunstig uit. Inclusief priority-boarding kom ik uit op een bedrag van zo’n zes tientjes. Daar komen nog twee tientjes bovenop voor de busreis vanuit de Letse naar de Estse hoofdstad – en dinsdag weer terug.

Aangezien de vertrektijd van mijn vlucht vanaf Köln-Bonn naar Riga pas om 18.10 uur is, besluit ik ’s middags eerst nog een wedstrijdje in de buurt te gaan bekijken. Zo gek ben ik dan ook wel weer. De keuze valt op SV Bergisch Gladbach 09 tegen SV Lippstadt 08. Bergisch Gladbach ligt bijna vastgeplakt aan Köln. Met een aftrap om 14.00 uur moet het geen noemenswaardige problemen opleveren om tijdig op het vliegveld te zijn. Er zit bijna tweeënhalf uur tussen het laatste fluitsignaal en het vertrek van mijn vlucht. Er moet wel iets heel geks gebeuren wil ik er niet in slagen de negentien kilometer vanaf de BELKAW Arena in dat tijdsbestek niet te overbruggen.

Niet alles valt vooraf te plannen, zo ondervind ik op de heenweg. De file van acht kilometer op de A3 iets voorbij Mettmann is niet ingecalculeerd. Het oponthoud blijft binnen de perken. Ik hoef weinig te missen van het schuttersfestijn in Bergisch Gladbach. Het Stadion an der Paffrather Straße heeft een capaciteit van iets meer dan 10.000 toeschouwers, maar die zitten er bij lange na niet bij de confrontatie tussen de nummers 18 en 17 van de Regionalliga West. Alleen de U23 van Schalke 04 staat nog lager geklasseerd. Al geeft de stand een enigszins vertekend beeld. Lippstadt en Bergisch-Gladbach (4 punten) werkten respectievelijk twee en één wedstrijd(en) meer af dan de de Schalker Amateure (2 punten).

De Bergisch Gladbachers geven hun visitekaartje nou niet bepaald af. Wat de spelers van de thuisploeg er van bakken, moet de supporters van de promovendus ernstig zorgen baren. Ze houden open huis. Liefst vijf keer boort Lippstadt in de eerste 45 minuten door de gatenkaas in de stuntelende Bergisch Gladbachse verdediging heen. Het werkt op de zenuwen. Na de zoveelste tegentreffer gaat de grabbelaar onder de lat zelfs als een waanzinnige tekeer tegen een paar ballenjongens achter zijn schiettent. Het zal niet de enige zijn die zijn die zijn eigen onkunde afreageert op anderen. Het blijft hoe dan ook mooi om te zien, hoeveel emoties zo’n potje in de onderste regionen van de Regionalliga kan losmaken. Na de hervatting scoort de SV09 zowaar nog tegen. Het betreft niet meer dan Ergebnis-Korrektur. Einduitslag: 1-5.

De onfortuinlijke keeper gaat niet als enige nat. Bij aankomst op het vliegveld trekt er een heel schip met zure appelen over de Rijn. Er valt in korte tijd een aanzienlijke hoeveelheid Eau in Cologne. Dat kan er ook nog wel bij. De depressie blijkt van zeer tijdelijke aard, ze verstoort het luchtverkeer in Köln-Bonn niet. De piloot van Ryanair vertrekt pünktlich naar Riga. Hij heeft er zin in. Bij aankomst in Letland ligt hij zelfs een kwartier voor op schema.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *