Kruiswijk en Blom blijven, Van Solkema weg bij Draisma Dynamo

By | 21 april 2020

Mats Kruiswijk en Wessel Blom hebben hun contract bij Draisma Dynamo verlengd. Rik van Solkema gaat daarentegen het komend seizoen zijn geluk elders beproeven.

Na het onvoltooide seizoen 2019-2020 gaat het geroutineerde duo Kruiswijk-Blom met Draisma Dynamo een hernieuwde gooi doen naar de titel. De 30-jarige Kruiswijk begint alweer aan zevende seizoen in Apeldoornse dienst. De 26-jarige Blom wil in de vijfde aanloop eindelijk weleens landskampioen worden.

Zuid-Hollander Kruiswijk staat te popelen om zo snel mogelijk weer de zaal in te mogen. “Het is mooi dat het weer gelukt is om een combinatie te vinden tussen werk en volleybal. Elk jaar is dat weer een puzzel. Ik blijf het spelletje gewoonweg te leuk vinden en kan slecht stil zitten. In deze gekke periode mis ik het ook enorm. Ik kijk er naar uit om weer te beginnen.”

Noord-Hollander Blom is vastberaden de felbegeerde landstitel op zijn palmares bij te schrijven. “Ik ben erg blij nog een jaar extra bij Draisma Dynamo te blijven. Het wordt ondertussen mijn vijfde jaar en ik heb de stijgende lijn de afgelopen jaren van dichtbij mee mogen maken. Deze stijgende lijn wil ik graag verzilveren met een titel. We waren afgelopen jaar goed op weg. We hebben dus nog iets af te maken.”

Wim Jonker, bestuurslid technische zaken van de Stichting Topvolleybal Dynamo, reageerde op de website van de club verheugd op het ja-woord van beide oudgedienden. “Mats blijft als libero. Hij is een gewaardeerde en ervaren speler. Hij is altijd positief aanwezig in de groep. Ik vind Wessel één van de betere passer/lopers van Nederland.Hij is een allround speler en haalt altijd een stabiel niveau.”

Jonker betreurt het vertrek van Rik van Solkema. Na twee seizoenen bij Draisma Dynamo kiest het ambitieuze talent voor een nieuwe uitdaging.

Volleybalkrant.nl dinsdag 21 april 2020

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *