Jeffrey Klok achtste blijver in selectie Draisma Dynamo

By | 6 mei 2020

Jeffrey Klok wordt de achtste blijver in de selectie van Draisma Dynamo. De contractverlenging van de 21-jarige Klok betekent dat de liberopositie dubbel bezet is en coach Redbad Strikwerda elf van de dertien selectieplekken voor het nieuwe seizoen ingevuld heeft.

Eerder al verlengde Mats Kruiswijk, de andere libero in Strikwerda’s spelersgroep, zijn overeenkomst met de Apeldoornse club. Met in zijn achterhoofd een duidelijke doelstelling volgde Klok dit voorbeeld. Gouden schoenen droeg hij het afgelopen seizoen al. Aan het einde van het seizoen 2020-2021 wil de zoon van 378-voudig international Marko Klok ook met ‘goud’ in handen staan. In navolging van zijn vader, die in het verleden landstitels veroverde in Nederland, België en Italië, zet Klok-junior alles op alles om met zijn ploeg ’s lands beste te worden.

Jeffrey Klok vindt de tijd rijp om met Draisma Dynamo voor het eerst sinds 2010 het landskampioenschap naar Apeldoorn te halen. “Ik ben blij mijn contract te hebben verlengd. Draisma Dynamo is een topclub in Nederland en voor mij de ideale omgeving om mezelf verder te ontwikkelen. Komend seizoen wil ik blijven werken om de beste libero van Nederland te worden. Vorig seizoen hebben we goede resultaten behaald, maar het is spijtig dat we door de coronacrisis de eindstrijd om de landstitel niet konden spelen. Ik hoop dat we met het topteam dat we hebben dezelfde resultaten behalen en in het nieuwe seizoen wél een vlag in de Dynamohal kunnen hangen.”

Wim Jonker, bestuurslid technische zaken van de Stichting Topvolleybal Dynamo, voorziet een mooie volleybaltoekomst voor de leergierige libero. “Jeffrey heeft afgelopen jaar enorme sprongen gemaakt. Ik denk dat er nog veel meer in zit. Zijn gedrevenheid is een grote kracht. Hij wil altijd winnen en beter worden. Hij staat ook open voor aanwijzingen en kritiek. Als hij zo doorgaat, kan hij de beste libero van de eredivisie worden.”

Volleybalkrant.nl woensdag 6 mei 2020

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *