Kaartje meneer? Da’s twee meier…

By | 13 mei 2016

Vandaag 24 jaar geleden

150 gulden betaal ik op de zwarte markt voor een ticket voor de returnwedstrijd voor de finale van de UEFA Cup in 1992. Ik schrijf er nog een stukkie over voor wat toen nog Apeldoornse Courant heet en bovenal een echte Apeldoornse krant is… Met mijn grote vriend Martijn, topverslaggever in wording, ga ik op de bonnefooi naar Amsterdam. Dat zou tegenwoordig niet meer zo gauw gebeuren.

Het Olympisch stadion is al weken uitverkocht. Een echt probleem levert het niet op om een kaartje te bemachtigen. Er lopen opvallend veel mensen rond die toevallig nog een kaartje over hebben… De handel floreert. ‘Kaartje meneer? Da’s twee meier…’ Een bekende Apeldoornse zwarthandelaar doet ook prima zaken. Hij brengt al zijn kaarten probleemloos aan de klant (m/v). Voor zegge en schrijve 300 gulden per stuk. Tevreden meldt hij dan ook dat hij zijn vakantie alweer geboekt heeft.

Naar verluidt zijn er ook valse kaarten in omloop. Die met ribbels erop zijn echt. Vierentwintig jaar later heb ik nog altijd mijn twijfels of het toegangsbewijs dat ik buiten de stadionpoorten aanschaf nou wel of niet over ribbels beschikt. Het kost me in elk geval geen moeite om de toegangscontroles bij de ingang te passeren. Ik neem daarom maar aan dat het een geldig kaartje betrof.

13 mei 1992 Ajax – Torino (finale UEFA Cup)

I was there…

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *