Stadion Leganés al in 2003 eerste klasse-waardig

By | 14 september 2016

Vandaag 13 jaar geleden

Door te promoveren naar de Primera División verrast Leganés enkele maanden geleden vriend en vijand. Het komend seizoen mag het bescheiden clubje uit de voorstad van Madrid het opnemen tegen Real en Barça. CR7 en Messi maken eerdaags hun opwachting in het estadio Butarque.

Terwijl het grote publiek in Spanje en daarbuiten de komende maanden ruimschoots de gelegenheid krijgen om kennis te maken met de Club Deportivo uit Leganés, heb ik dat dertien jaar geleden al mogen doen. Een weekje voetballen kijken op Spaans grondgebied begint toevallig in Madrid. Eerst zit ik in Real Madrids oude Ciudad Deportiva aan de Passeo de la Castellana op de tribune bij de ontmoeting tussen Castilla, ofwel Real B, tegen Burgos. En laat nou aan het einde van de middag nog de derby CD Leganés B – Real Madrid C worden gespeeld. In de Tercera División Grupo VII, het op drie na hoogste niveau. Zo’n kans voor open doel laat ik me natuurlijk niet ontnemen.

Aldus stap ik op Atocha in de stoptrein naar het zuidelijk deel van de Spaanse hoofdstad. Aangezien ik toch in de buurt ben, neem ik de gelegenheid te baat in Leganés nieuwe indrukken op te doen. Veel toeschouwers lokt de wedstrijd niet. Ik verbaas me wel over het fraaie stadionnetje. Butarque voldoet in 2003 al aan alle eisen voor de hoogste Spaanse speelklasse.

14 september 2003 CD Leganes B – Real Madrid C

I was there…

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *